anoshaaa anoshaaa .

anoshaaa

فاصله زماني تزريق دوز اول و دوم واكسن كرونا چقدر است؟

محرز با تاكيد بر استفاده از ماسك حتي پس از تزريق واكسن به ويژه براي سالمندان اظهار داشت: مسئله مهم اين است كه برخي فكر مي‌كنند پس از تزريق دوز اول مي‌توانند از ماسك استفاده نكنند.

فاصله زماني تزريق دوز اول و دوم واكسن كرونا چقدر است؟

عضو كميته علمي ستاد مقابله با كرونا گفت: دوز اول و دوم واكسن آسترازنكا به فاصله سه ماه تزريق مي‌شود كه اين فاصله زماني در ايران هم رعايت مي‌شود.

مقالات بيشتر:قيمت خانه سالمندان

مينو محرز عضو كميته علمي ستاد مقابله با كرونا و محقق اصلي واكسن كروناي ايراني در گفتگو با برنامه «تهران ما سلامت» راديو تهران با تاكيد بر اينكه افراد بالاي ۸۰ سال بايد واكسن تزريق كنند گفت: در تمامي دنيا واكسن‌هاي مختلف وجود دارد، اما فضاي مجازي باعث نگراني و ترس مردم براي تزريق واكسن كرونا شده است. اطمينان براي انجام كار‌ها مهم است. ضمن اينكه دارو و واكسن‌ها عوارض دارند، اما تاثير آن‌ها بيشتر از عوارض است. اين نگراني كه فضاي مجازي مسبب آن است موجب شده تا مردم براي واكسيناسيون مراجعه نكنند. افراد بالاي ۷۰ سال خطر بالايي در مواجهه با كرونا دارند و حتما بايد واكسن بزنند به ويژه اينكه بيماري زمينه‌اي هم داشته باشند.

عضو كميته علمي ستاد مقابله با كرونا درباره عوارض واكسن‌هاي كرونا گفت: واكسن آسترازنكا و اسپوتنيك كه عوارضي داشته اند هم براي ميليون‌ها نفر تزريق شده اند. ميليون‌ها نفر از مردم انگلستان با واكسن آسترازنكا تزريق شده اند. در افراد زير ۵۰ سال عوارضي ديده شده، ولي براي افراد بالاي ۵۰ سال توصيه مي‌شود حتما اين واكسن‌ها تزريق شوند، چون عوارض كمتري دارد.

وي افزود: دوز اول و دوم واكسن آسترازنكا به فاصله سه ماه تزريق مي‌شود كه اين فاصله زماني در ايران هم رعايت مي‌شود.

محرز با تاكيد بر استفاده از ماسك حتي پس از تزريق واكسن به ويژه براي سالمندان اظهار داشت: مسئله مهم اين است كه برخي فكر مي‌كنند پس از تزريق دوز اول مي‌توانند از ماسك استفاده نكنند. ۷۵ درصد جمعيت آمريكا واكسينه شده اند و در حال حاضر بر روي واكسيناسيون ۱۲ تا ۱۶ سال كار مي‌كنند. نكته اين است كه پس از اينكه جامعه واكسينه شد تمامي كار‌ها به روال عادي باز مي‌گردد. جامعه پر از ويروس كوويد است. اگر فردي دوز اول واكسن را دريافت كند و در جامعه آلوده حاضر شود مي‌تواند مبتلا به بيماري گردد.

وي افزود: ثابت شده كه واكسيناسيون مي‌تواند از مرگ و ابتلاء شديد و بستري در بيمارستان جلوگيري مي‌كند، اما اينكه فرد ناقل خواهد بود يا نوع خفيف بيماري را خواهد گرفت يا خير؟ هنوز چيزي مشخص نيست. اگر چه بر اساس آخرين مطالعات، افراد پس از تزريق واكسن‌هاي توليد شده در آمريكا ناقل نخواهند بود. اما اين مطالعات براي واكسن‌هاي ديگر به نتيجه نرسيده است. مهم اين است كه جامعه بايد واكسينه شود. حتي اگر واكسني ۵۰ درصد اثر بخشي داشته باشد كافيست. براي بازگشت به حالت عادي همه بايد به نوبت واكسينه شوند و ترس از عارضه بي مورد است. از بين ميليون‌ها نفركه واكسن را تزريق كرده اند تعداد اندكي دچار عارضه شده اند. نكته آخر اينكه تا نوبت دوم واكسن را تزريق نكرده ايم و تا زمانيكه جامعه واكسينه نشده بايد به ماسك زدن ادامه دهيم.

 

محقق اصلي واكسن كروناي ايراني در مورد اينكه آيا مي‌توان براي تاثيرگذاري بيشتر، دوز اول واكسن را از يك برند و نوع ديگر را از برند ديگر استفاده كرد؟ گفت: هنوز پاسخ قطعي براي اين سوال وجود ندارد، ولي من به شخصه معتقدم بايد براي دوز اول و دوم از يك نوع واكسن استفاده كرد و براي يادآوري مي‌توان از برند ديگري از واكسن كرونا استفاده كرد. تحقيقاتي براي پاسخ به اين موضوع در اروپا و آمريكا در حال انجام است، اما هنوز نتيجه قطعي آن اعلام نشده است.

محرز خاطرنشان كرد: هرچه اين ويروس بيشتر از انسان به انسان سرايت كند جهش آن هم بيشتر خواهد بود به همين دليل واكسيناسيون توصيه مي‌شود. در حال حاضر ويروس جهش يافته انگليسي در كشور غالب است. ويروس‌هاي آفريقاي جنوبي و هندي هم وارد كشور شده كه خبر از وسعت آن‌ها نداريم.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۰۷:۰۱ توسط:anoshaaa موضوع: نظرات (0)

كرونا در آسايشگاه خيريه كهريزك كنترل شده‌است

شهرري - ايرنا - رييس شبكه بهداشت شهرستان ري با اشاره به آغاز واكسيناسيون سالمندان آسايشگاه كهريزك در اسفندماه، گفت: وضعيت شيوع كرونا در اين آسايشگاه كاملا كنترل شده‌است.

عليرضا صدرايي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، اظهار داشت: تمام ورود و خروج ها و وضعيت سلامت سالمندان و افراد معلول آسايشگاه خيريه كهريزك توسط كارشناسان بهداشتي شبكه بهداشت ري و پزشكان دانشگاه علوم پزشكي كنترل مي شود.

وي اضافه كرد: كارشناسان شبكه بهداشت شهرستان ري با استفاده از تجربه سال گذشته در خصوص مهار ويروس كرونا در اين آسايشگاه امسال به خوبي جلوي تشديد وضعيت را گرفته اند.

روزانه ۱۰ هزار تست كرونا در شهرستان ري انجام مي شود

مقالات بيشتر:آسايشگاه سالمندان خصوصي تهران

صدرايي در ادامه با بيان اينكه وضعيت شيوع كرونا مانند ساير نقاط كشور در شهرستان ري نيز قرمز است، خاطرنشان كرد: مراكز بهداشتي شهرستان روزانه ۱۰ هزار تست انجام مي دهند.

وي اضافه  كرد: هم اكنون چهار مركز ۱۶ ساعته و ۲ مركز ۲۴ ساعته در قالب خانه هاي بهداشت و پايگاه هاي سلامت در خصوص شناسايي و درمان بيماري كرونا به مردم جنوب استان تهران خدمات مي دهند.

رييس شبكه بهداشت شهرستان ري با بيان اينكه در روستاها سلامت مردم پايش مي‌شود، گفت: خانه‌هاي بهداشت و پايگاه هاي سلامت در سطح روستاها به سلامت افراد رسيدگي مي‌كنند و با توجه به اين كه جمعيت روستاها تحت كنترل است، رابطان سلامت از طريق تماس تلفني نيز پيگيري كنترل افراد ساكن در روستاها را انجام مي‌دهند و تست‌هاي لازم انجام شده و در صورت بروز مشكل به مراكز سلامت ارجاع مي‌شوند.

اين مسئول در خصوص نظارت بر اعمال محدوديت هاي كرونايي در شهرستان ري نيز، تاكيد كرد: هم اكنون ۲۸ مركز و ۴۵ بازرس بهداشت اصناف وظيفه نظارت برعملكرد كسبه و اصناف مختلف شهرستان را بر عهده دارند.

صدرايي با تاكيد براينكه فقط گروه شغلي يك اجازه فعاليت در شرايط قرمز كرونا را دارند، گفت: چهار گشت ويژه در ساعات غير اداري وظيفه بازرسي از اصناف و برخورد با متخلفان را بر عهده دارند.

وي ادامه داد: اصناف متخلفي كه در اين شرايط محدوديت هاي كرونايي را زير پا بگذارند به صورت آني پلمب و صاحبان آن نيز به مراجع قضايي معرفي مي شوند.

 

صدرايي با اشاره به اينكه پلمب واحدهاي متخلف حداقل ۱۵ روز طول خواهد كشيد، اظهار داشت: اصناف پلمب شده تا تغيير وضعيت قرمز استان تهران همچنان بسته خواهند ماند و جريمه نقدي نيز در انتظار متخلفان است.

شهرستان ري با جمعيتي در حدود يك ميليون نفر در جنوب استان تهران واقع شده است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۴۷:۳۱ توسط:anoshaaa موضوع: نظرات (0)

بي برنامگي خانه هاي بهداشت از چهارشنبه هفته پيش تا امروز

به گزارش خبرنگار اجتماعي ركنا، از چهارشنبه هفته گذشته برخي رسانه هاي كشور گزارش دادند كه ثبت نام افراد بالاي 65 سال براي دريافت اولويت واكسن كرونا در مراكز بهداشتي سراسر كشور آغاز شده است؛ شنبه اين هفته نيز ليستي منتسب به سازمان نظام پزشكي با عنوان «فهرست مراكز ثبت نام از سالمندان براي تزريق واكسن كرونا در تهران» در رسانه هاي مختلف منتشر شد و به موازات آن فهرست هاي ديگري نيز مربوط به شهرهاي ديگر در فضاي مجازي انتشار يافت.

در اين ميان گزارش ميداني ركنا از يكي از مراكز بهداشت شمال تهران حاكي از آن بود كه از روز يكشنبه تجمع سالمندان و افراد مبتلا به بيماري هاي زمينه اي در خانه هاي سلامت شدت گرفت و با وجود اين كه دقيقا در همان روز هم عليرضا رئيسي، سخنگوي ستاد ملي و هم كيانوش جهانپور ، سخنگوي سازمان غذا و دارو ، تاكيد كردند كه هيچ نيازي به مراجعه حضوري سالمندان براي دريافت نوبت واكسن كرونا نيست، اما متصديان مراكز بهداشت ضمن دريافت اطلاعاتي مانند شماره ملي، شماره تلفن و نشاني محل سكونت از سالمندان، از آنها براي قرار گرفتن در فهرست دريافت كنندگان واكسن، ثبت نام مي كردند.

مقالات بيشتر:آسايشگاه سالمندان

تداوم اين روند در روز يكشنبه باعث شد كه وزارت بهداشت با صدور اطلاعيه اي تاكيد كند كه «هنوز هيچ محلي براي ثبت نام واكسن كرونا اعلام نشده است و مردم از تجمع در خانه هاي سلامت و مراكز بهداشتي پرهيز كنند.» اين مركز در اطلاعيه خود نوشت كه «در پي انتشار خبري نادرست در فضاي مجازي و برخي رسانه ها مبني بر ثبت نام حضوري در مراكز بهداشتي جهت نوبت گيري تزريق واكسن، به اطلاع مي رساند هيچ ثبت نامي براي نوبت گيري واكسن انجام نشده است.» اما در روز يكشنبه دقيقا در همان لحظه اي كه اين خبر در سايت مركز اطلاع رساني وزارت بهداشت منتشر شد، ما در يكي از مراكز بهداشتي شمال تهران بوديم و در حال شركت در فرآيند ثبت نام واكسن كرونا!

 

وزارت بهداشت وعده داده بود كه تجمع نشود

در روز دوشنبه نيز ايرج حريرچي ، معاون كل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن اعلام خبر آغاز فرآيند توزيع واكسن كرونا در ميان افراد 80 سال به بالا از روز سه شنبه، گفت كه از چهارشنبه نيز افراد 65 تا 80 ساله مي توانند براي دريافت نوبت واكسن به سامانه اينترنتي salamat.gov.ir مراجعه كنند.

 

او هم مثل ديگر هم قطاران خود در وزارت بهداشت تاكيد كرد كه سالمندان هيچ نيازي به مراجعه حضوري براي تزريق واكسن كرونا يا دريافت نوبت آن ندارند؛ چون خانه هاي بهداشت با افراد 80 سال به بالا تماس مي گيرند و محل دريافت واكسن را براي آنها اعلام مي كنند و افراد بين 65 تا 80 سال نيز مي توانند با مراجعه به سايت salamat.gov.ir اطلاعاتشان را ثبت كنند تا مكان و زمان دريافت واكسن برايشان در روزهاي آينده پيامك شود.

 

همچنين به گفته حريرچي، قرار شد كه براي پرهيز از تشكيل صف هاي شلوغ دريافت واكسن، محل هاي ويژه اي از جمله بيمارستان هاي نوساز يا سالن هاي ورزشي براي اين كار اختصاص داده شود تا سالمندان براي تزريق واكسن كرونا مجبور به تجمع در محل هاي كوچك خانه هاي بهداشت نشوند.

 

علاوه بر اين، رئيسي نيز وعده داد براي اين كه سالمندان 80 سال به بالا كه وزارت بهداشت شماره تلفن آنها را ندارد يا سالمندان بين 65 تا 80 ساله كه توانايي مراجعه به سامانه اينترنتي اعلام شده را ندارند، از دريافت واكسن كرونا جا نمانند، از روز 11 ارديبهشت برايشان شماره تلفني اعلام خواهد شد، تا از آن طريق براي دريافت واكسن كرونا ثبت نام كنند و از مكان و زمان دريافت واكسن خود با خبر شوند.

 

تمام اين برنامه هاي اعلام شده از سوي مسئولان وزارت بهداشت براي آن بود كه سالمندان هيچ نيازي به حضور در صف هاي شلوغ براي دريافت نوبت يا تزريق واكسن كرونا نداشته باشند؛ اما دقيقا برخلاف همه اين وعده هاي مقامات بهداشتي كشور، افراد 80 سال به بالا بدون رعايت اصول بهداشتي براي دريافت واكسن كرونا در مقابل خانه هاي بهداشت تجمع كردند تا بار ديگر شور بودن آش بي برنامگي نمكي و رفقا بر همگان ثابت شود.

 

در اين ميان، ركنا ديروز و امروز با مراجعه به يك مركز بهداشت در شمال تهران از همين موضوع گزارش ميداني تهيه كرد و نشان داد كه اساسا وزارت بهداشت در يك هفته گذشته دچار بي برنامگي در نحوه توزيع واكسن به گروه هاي اوليه واكسيناسيون عمومي كروناست و خانه هاي سلامت زير مجموعه اين وزارتخانه بعضا تا 6 ساعت سالمندان را يك لنگه پا در صف هاي شلوغ دريافت واكسن نگه مي دارند؛ موضوعي كه قطعا مي تواند ابتلاي سالمندان و گروه هاي پرخطر به كرونا را به همراه داشته باشد؛ بخصوص كه ثابت شده است حتي دريافت هر دو دوز واكسن نيز نمي تواند در برابر ابتلا به كرونا مصونيت ايجاد كن


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۳۰:۰۳ توسط:anoshaaa موضوع: نظرات (0)

خانه سالمندان اسفراين كسري واكسن ندارد/ تخلف احتمالي در دست بررسي

اسفراين- فرماندار اسفراين گفت: هيچ سهميه‌اي از واكسن كرونا سالمندان اسفراين كسر نشده و تخلف احتمالي در دست بررسي است.

مهدي كرامتي در گفتگو با مهر اظهار كرد: بر اساس سند واكسيناسيون كرونا مراكز نگهداري سالمندان از گروه‌هاي در اولويت دريافت واكسن هستند كه علاوه بر سالمندان، پرسنل تمام وقت شاغل اين مراكز نيز مي‌توانند واكسن را دريافت كنند.

مقالات بيشتر:خانه سالمندان غرب تهران

فرماندار اسفراين ضمن اشاره به دريافت واكسن كرونا كليه سالمندان اين مركز تصريح كرد :۲ تن از اعضاي خانواده مدير اين مركز جزو شاغلين (حسابدار -كارپرداز) مركز سالمندان هستند كه ارتباط زيادي با سالمندان نداشته‌اند.

وي افزود: اين مسئله بايد بررسي شود كه آيا اين افراد در اين مرحله مي‌بايست واكسن را دريافت مي‌كردند يا دريافت واكسن بايد در مرحله ديگري انجام مي‌شد.

كرامتي در پايان گفت: اين تخلف توسط مراجع مرتبط در حال بررسي است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۳۹:۲۱ توسط:anoshaaa موضوع: نظرات (0)